Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tobias Billström varnar för fortsatt flyktingkris

Den flyktingkris som Sverige drabbades av under hösten 2015 är inte över.
Det anser förre migrationsministern Tobias Billström (M), som hävdar att Sverige fortfarande har en allt för hög inströmning av asylsökande.
– Våra välfärdssystem får växande problem när kommunerna hela tiden får en fortsatt påfyllning med nya flyktingar, säger han.

"Redan 2012-2013 visste vi på justitiedepartementet att allt fler människor samlades i Turkiet", säger Tobias Billström (M), som tvärtemot vad Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven sagt påstår att regeringen var väl medveten om att EU-länderna förr eller senare skulle bli mål för en massflykt av syrier och irakier.Bild: Lars Brundin
I förra veckan slog landets länsstyrelser larm om att ett stort antal svenska kommuner går på knäna till följd av Sveriges rekordstora flyktingmottagande. Det saknas personal i grundskolan, gymnasiet och socialtjänsten. Dessutom saknas bostäder och skollokaler.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen