Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Assad: Jag är inte trött

Syriens president Bashar al-Assad. Arkivbild.Bild: AP/TT
Syriens president Bashar al-Assad ger i en intervju sitt stöd till de säkra zoner som Ryssland, Iran och Turkiet initierat för att trappa ner striderna i Syrien. Han säger också att han inte har några planer på att avgå.
– Jag är inte trött, säger han till den vitryska tv-kanalen ONT.
Efter en uppgörelse vid överläggningarna i Astana i Kazakstan mellan parterna i konflikten I Syrien ska fyra eld upphör-zoner inrättas. I zonerna ska Inget stridsflyg tillåtas, nödhjälp ska levereras och flyktingar kunna återvända.
Assad säger i intervju att zonerna ger rebellerna möjlighet att lämna ifrån sig sina vapen och inleda "försoning" med regeringen.
Fredssamtalen i Kazakstan inleddes som en sidokanal till de FN-stödda överläggningarna i Genève. Bakom initiativet står Ryssland och Iran – som stöder regimsidan i Syrien – samt Turkiet som stöder en del av oppositionen.
President Assad säger i intervjun att samtalen i Genève varit fruktlösa.
Gå till toppen