Nord & Francke

Curtis Sittenfeld går in i Hillarys huvud

Skriver kontrafaktisk roman om Hillary Clinton.

Det är något med Curtis Sittenfeld och presidentfruar. För snart tio år sedan gav hon ut American Wife, vars huvudperson var modellerad efter Laura Bush.
Nu har hon börjat skriva en roman om Hillary Clinton. Eller, rättare sagt: Hillary Rodham, och om hur hennes liv hade kunnat bli om hon hade nobbat när Bill Clinton friade. Boken ska komma ut 2019. Kan vi hoppa över 2018, tack?
Hillary Clinton själv håller på med en essäsamling som ska kretsa kring hennes liv och senaste presidentvalet i USA. Bill Clinton skriver deckaren The president is missing tillsammans med James Patterson. Men det är en helt annan bok jag tänker på när jag nås av nyheten om Sittenfelds projekt.
Det är Monica Alis likaledes kontrafaktiska och mycket fina roman Den okända historien där hon berättade historien om hur prinsessan Diana iscensatte sin egen död med den där biljakten för att kunna fly och leva ett vanligt liv. Det är något alldeles särskilt kittlande i de här fantasierna kring verkliga personer, när de träffar rätt och skrivs med respekt.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen