Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Robin Stjernberg står bakom Robin Bengtsson i Kiev

Bengtsson är inte ende Robin i Kiev. På plats finns också "I can't go on"-låtskrivaren och förre Melodifestivalvinnaren Stjernberg. – Vi är ett stabilt gäng, säger han till TT.

Robin Stjernberg är en av låtskrivarna bakom Robin Bengtssons "I can't go on". Nu är båda två på plats i Kiev för Eurovision Song Contest.Bild: Pontus Lundahl/TT
Robin Stjernberg vann Melodifestivalen 2013 med "You" och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest, som då avgjordes i Malmö.
I år vann han Melodifestivalen igen – den här gången som låtskrivare. Robin Stjernberg är nämligen av en av upphovsmännen bakom Robin Bengtssons "I can't go on".
– Den var tänkt för Robin redan från början, sedan var den ute på lite villovägar, men när han väl sjöng den så kändes det helt rätt. Vi kände direkt att det är en stark låt, det är ju en bra poplåt, säger Robin Stjernberg när TT träffar honom i Kiev.
Han berättar att han njuter av att vara på Eurovision utan att behöva vara artist.
– Det är asgött, så jäkla skönt. Det är ju semester liksom, jag gör lite intervjuer och pratar om hur "nice" det är här. Det är en go' "vibe".
TT: Hur skulle du beskriva din roll här?
– Vi är med och lyssnar på ljudet, det som hörs i tv:n, och tycker till om det. Så vi har egentligen inte så mycket att göra här förutom att vara ett grymt stöd, peppa Robin och backa gänget, säger Robin Stjernberg.
Trots att han har upplevt Eurovision Song Contest som tävlande har han inte delat med sig av några särskilda tips till Robin Bengtsson.
– Jag sa det till honom, att jag inte har några direkt tips. Det är bara att ha kul. Resten kan han ju, Robin är så trygg och det gör att alla andra runtomkring också blir trygga, säger Robin Stjernberg.
Robin Bengtsson säger att han ändå är glad över att Robin Stjernberg finns på plats i Ukraina:
– Jag umgås mycket med Robin privat och det är skithärligt att få dela den här upplevelsen med en kompis. Det är ju egentligen lika mycket han som tävlar som jag, så det är jättekul att han är här.
På lördag väntar finalen av Eurovision Song Contest och Robin Stjernberg tror att låten som han har skrivit kan gå långt.
– Känslan säger att den hamnar i det övre skiktet, topp fem. Jag tror att den kommer att sticka ut tillräckligt jämfört med allt det andra, säger han.
Fakta

Robin och Robin

Robin Bengtsson, född 1990 i Svenljunga. Slog igenom i "Idol" 2008 där han kom på tredje plats. Fick ett nytt genombrott i Melodifestivalen 2016 och vann sedan årets upplaga av musiktävlingen. Representerar nu Sverige i Eurovision Song Contest med "I can't go on".

Robin Stjernberg, född 1991 i Hässleholm. Slog igenom i "Idol" 2011 där han slutade tvåa. Vann Melodifestivalen 2012 med "You" och tävlade sedan för Sverige i Eurovision Song Contest där det blev en 14:e plats. Kombinerar nu artisteriet med låtskrivande.

Gå till toppen