Inside Redhawks

Så går det för VM-spelarna med Malmökopplingar

Sveriges Carl Söderberg, Frankrikes Sacha Treille och Sloveniens Jan Urbas. Alla med i förflutet i Malmö Redhawks.Bild: AP OCH BILDBYRÅN
Vi sveper genom VM med malmöitiska ögon. I skrivande stund har Carl Söderberg (Colorado) en målgivande passning för Tre Kronor.
Föga förvånande har Danmark flest spelare med Malmökopplingar.
Frederik Storm är noterad för en assist. Nichlas Hardt har konserverat formen från SM-slutspelet och gjort två mål.
En som har fått en nytändning är Morten Green (Rungsted). 36-åringen är i vanlig ordning lagkapten. En produktiv sådan. Som snittar en poäng per match (1+2).
Målvakten Sebastian Dahm, som spelade i Malmö som junior och numera återfinns i Graz, har en räddningsprocent på inte speciellt smickrande 87,1 – men att vara burväktare i lag som förlorar mer än vad man vinner är alltid en utmaning.
Forwarden Mathias Bau Hansen (Frederikshavn) har också han juniorerfarenhet från Malmö och faktiskt nästan en hel säsong i Pantern. I VM har han skrapat ihop en assistpoäng.
Nicolai Meyer (Tingsryd) prövade också sina vingar i Malmös juniorverksamhet. Hittills har det inte blivit några poäng i Köln.
Frankrikes Sacha Treille (Rouen) är med i hemmanationens VM-lag – som vanligt. Än har han inte producerat något framåt.
Slovenien har inte haft ett lysande VM, men Jan Urbas sticker ut med sina två mål. Urbas klubbyte är redan klart inför kommande säsong. Han lämnar Villach i Österrike för Fischtown Penguins i tyska Bremerhaven.
Läs alla artiklar om: Ishockey-VM: 11 maj
Gå till toppen