Zlatan

Zlatans kirurg: Han har många år kvar

Zlatan Ibrahimovic linkar av Europa League-matchen mot Anderlecht den 20 april. Arkivbild.Bild: Dave Thompson/AP/TT
Freddie Fu är läkaren som opererade Zlatan Ibrahimovic efter den svåra knäskadan. Nu uttalar sig kirurgen för första gången sedan ingreppet.
– Han är en av de främsta idrottsmän jag någonsin rört vid. Han har många år kvar på toppen, säger Fu till South China Morning Post.
– Jag kan inte ge för många detaljer, jag vill inte få problem med Manchester United. Men jag kan säga att han är i fantastisk form på alla sätt. Kvalitén på benen och musklerna är så bra som den kan vara.
Det var i Europa League-matchen mot Anderlecht som Ibrahimovic landade illa efter en duell och skadade knät. Efter operationen, som enligt stjärnans agent var lyckad, skrev Ibrahimovic själv på sin Instagram: "Fixad, klar och starkare. Tack ännu en gång för stödet. Snart kommer vi att njuta av mitt spel tillsammans igen".
Ibrahimovic har påbörjat rehabiliteringen i Pittsburgh där han opererades, men hur länge han blir borta är inte känt. Om de obekräftade uppgifterna att båda korsbanden i höger knä är av stämmer, kan det dröja upp till ett år innan han spelar fotboll igen.
Gå till toppen