Svedala

Det här kan du göra i helgen i Svedala

Loppisar, löpning, konst, musikal, slottstur och naturupplevelser ingår i aktivitetsutbudet i Svedala kommun lördag och söndag 13-14 maj.

Lions internationals hundraårsjubileum uppmärksammas i Svedala med bland annat loppmarknad, aktiviteter för barn samt underhållning av South Side Jazzmen. Det sker vid Lions lokal vid Åbjörnsgatan lördag klockan 10-14.
Samma dag arrangeras det fem kilometer långa Tandalaloppet genom Svedala. Loppet ordnas av elever på Naverlönnsskolan för att samla in pengar till dess tanzaniska vänskola. Starten sker på Stortorget klockan 12. Dessutom blir det grillning och underhållning på torget av bland andra Zero Moustafa, Cicci och Caroline och The Attitudes.
Tunnbrödsgården i Aggarp uppmärksammar Tunnbrödets dag på lördag klockan 11-15. Möjlighet ges att köpa, smaka och lära mer om bakning.
På Galleri Kvis i Svedala öppnar en ny utställning på lördag med trähantverk av konstnären Nathalie Synnövesdotter-Nordlund. Möjlighet ges också för besökare att pröva på hantverket. Öppet klockan 11-18 på lördag och 11-16 på söndag. Utställningen visas fram till 21 maj.
Hos Anitas på Börringe kloster ställer konstnären Lee Seger ut målningar under perioden 13 maj till 3 juni. Utställningen är öppen lördag och söndag klockan 11-16.
På söndagen bjuder Natursnokarna in alla barn till en utflykt med lek och grillning i naturen. Samling sker på parkeringen vid Svedala sporthall klockan 10.
Visning av Torups slott sker på söndag klockan 11 och 12.30. Biljetterna kostar 100 kronor och kan förköpas.
I Skabersjö by ordnar ortens hobbyodlare växtloppis på söndag klockan 11-15.
I Kulturhuset Flamman i Svedala framför Svea Mateas ungdomar musikalen Grease på söndag klockan 11 och 14.
Gå till toppen