Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mördades med flera skott på Docentgatan – man har gripits

Offret sköts ihjäl med flera skott på Docentgatan den 3 januari. Nu kan mordet vara på väg att lösas – en man greps på fredagsmorgonen misstänkt för mordet.

Den 3 januari mördades en man på Docentgatan. Nu har en man 20-25-årsåldern gripits.Bild: Johan Nilsson/TT
Larmet om skjutningen kom in 20.44 den 3 januari i år. Det var boende i närheten som hörde flera skott avlossas och ringde SOS alarm.
– En ung man med allvarliga skottskador har hittats på platsen och har förts till sjukhus med ambulans, sa Fredrik Bratt, informatör på Skånepolisen, kort efter händelsen.
Offret hittades på en cykelbana som går genom det grönområde som ligger mellan hyreshusen på Docentgatan och Hermodsdalsskolan.
Ett anonymt vittne som kom till platsen kort efter skjutningen berättade:
– Jag var på väg med en kompis till affären när vi såg honom. Det var redan fyra-fem personer på platsen och någon sprang iväg för att ringa polisen. Han hade blivit skjuten på flera ställen och jag tror att han var död redan då, men polisen gjorde hjärt- lungräddning när de kom dit.
Mordet den 3 januari kan vara på väg att lösas.Bild: Patrick Persson
Nu har en man i 20-25-årsåldern gripits för mordet.
– Han är på sannolika skäl misstänkt, säger åklagare Pär Andersson.
Den misstänkte greps på fredagsmorgonen.
– Förmodligen skedde det i mannens bostad, säger åklagaren.
Är han känd från kriminella sammanhang sedan tidigare?
– Det vet jag inte. Jag kan inte berätta mer i nuläget. Nu ska vi jobba på i helgen så får vi se vad som händer nästa vecka, säger Pär Andersson.
Läs alla artiklar om: Mordet på Docentgatan 2017
Gå till toppen