Inside Redhawks

Het AHL-duell mellan Malmö Redhawks drömvärvningar

Bild: BILDBYRÅN
Vanligtvis kan man avfärda AHL-slutspelet med en halvkvävd gäspning. I vår är det annorlunda. Kalifornienderbyt i den andra omgången mellan San Jose Barracuda och San Diego Gulls har utvecklats till en skånsk duell mellan två 93.or. En fajt som bestämmer presentationstakten av Malmö Redhawks sista bitar i värvningspusslet.
I San Diego Gulls återfinns Höörkillen Max Görtz. Att den Frosta- och Redhawksfostrade forwarden är på väg in har sportchefen Patrik Sylvegård mer eller mindre bekräftat (senast här).
Backstjärnan i San Jose Barracuda är Joakim Ryan, som även han har lirat i Malmö som ungdomsspelare. Sonen till Sveriges bästa kvinnliga tennisspelare genom tiderna (Catarina Lindqvist från Höllviken) hade varit en av de ballaste värvningarna den här sidan av millennieskiftet. Sylvegård har berättat att Redhawks har skjutit över en intresseförfrågan. ”Det hade varit en perfekt back för oss, ” har Sylvegård sagt.
Inför kvällens fjärde kamp leder San Jose med 2–1 i matcher.
Och hur går det för pågarna?
Riktigt, riktigt bra för Joakim Ryan. Hans grundserie var stark med 49 poäng (10+39) på 65 matcher. I slutspelet har det blivit fem poäng (3+2) på åtta matcher.
Max Görtz fick fart på produktionen när han skiftade från Milwaukee till den soliga västkusten. I San Diego blev det 19 poäng (4+15) på 28 grundseriematcher. I slutspelet har det inte gått på räls. Två assists på åtta matcher är facit hittills.
Görtz tror jag att vi kan räkna med som klar men inte presenterad.
Chanserna när det gäller Ryan? Oftast väldigt svårt för en relativt liten (180 centimeter) om än poängstark back att ta sig in i NHL. En omväg via Malmö Redhawks skulle kunna visa sig vara en genväg. För SHL-spelare kommande säsongen hägrar både OS och VM. Utmärkta skyltfönster. Speciellt ett OS utan NHL-spelare.
Joakim Ryan har redan spelat juniorlandskamper för Sverige. Skulle han bo i landet borde det inte finnas några hinder för att representera Tre Kronor.
Gå till toppen