Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Björkman vet vem som vinner

Eurovision-generalen Christer Björkman får inte ha någon personlig favorit i finalen – i vart fall inte offentligt. Men han vet vem som vinner i kväll. – Italien eller Portugal, säger han.

Favoriten Francesco Gabbani under repetitionerna inför finalen.Bild: Efrem Lukatsky/AP/TT
Björkman har naturligtvis följt omröstningarna inom Eurovision-världen och spelbolagens favorittips, och kommer fram till samma slutsats som alla andra:
– Man kan ju titta på oddsen och se. Min smak skiljer sig inte nämnvärt från vad alla andra tycker, så det är klart att jag tror – egentligen oavsett vad jag tycker – att slutstriden kommer vara mellan Italien och Portugal. Det känns som att de ligger där av ett skäl, säger han.
Robin Bengtsson har också nördat ned sig i siffror och statistik och inser att det blir riktigt svårt att rubba Italien.
Han hoppas dock att någon lyckas.
– Alltså, jag tyckte inte om den så mycket i början. Men den har faktiskt vuxit lite på mig och nu gillar jag låten och jag fattar varför den är så populär. Det är dock fortfarande inte min favorit. Då ser jag hellre Portugal i så fall. Han gör något som är annorlunda jämfört med alla andra. En minimalistisk show, han står bara och sjunger och är allmänt härlig. Han är den största utmanaren till Italien, säger Robin Bengtsson.
Gå till toppen