Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dramatik i Copenhagen Cup

Stefan Melander har inte bara Nuncio i sitt stjärnstall. Cruzado dela Noche är uppe och nosar på världseliten efter söndagens dramatiska seger i danska storloppet Copenhagen Cup.

Cruzado dela Noche fick vinsten sedan målettan In Vain Sund diskvalificerats för galopp i den hårda slutstriden. Ett tveksamt beslut av Charlottenlunds måldomare.
In Vain Sund fick inte travet att stämma på upploppet och var nära galopp när han skar mållinjen först. Men domarna bedömde det som galopp och hästen diskades.
– Hästen tappade travet till slut men jag trodde inte att dom skulle diska honom, kommenterade In Vain Sunds kusk Örjan Kihlström.
I fjol vann Kihlström i stort sett alla internationella storlopp. I år har det varit stolpe ut.
– Året är inte över än. Det finns många stora lopp kvar, sade Kihlström.
Cruzado dela Noche kördes till seger i V75-7 av Per Linderoth. Bergsåkerskusken vann även miljonloppet Grosser Preis von Deutchland i Hamburg i oktober i fjol.
Segertiden var 1.11,2, efter ett slutvarv på 1.09,5, och förstapriset cirka 450 000 kronor.
– Det är en otroligt bra häst. Han är stark och rejäl och det var bara för mig att åka med. Jag tryckte på rätt hårt runt sista kurvan men det stod och vägde hela upploppet och jag trodde att vi hade förlorat. Sedan fick vi segern och det känns förstås väldigt bra, sade Linderoth.
Namal Broline tog ledningen på första långsidan och Ulf Ohlsson fick bestämma i rätt så lugn 1.13,5-fart. Men han kunde inte stå emot Cruzado dela Noche sista biten och fick nöja sig med andraplatsen.
– Cruzado har utvecklats nåt otroligt sedan han kom till oss från USA för ett och ett halvt år sedan. Jag kanske låter lite kaxig men tror att hästen kommer att bli ännu bättre framöver. Han är ännu inte i form, sade Stefan Melander.
TT: Hur står det till med elitloppsfavoriten Nuncio som bara blev trea i onsdags?
– Bra, jag tränade honom i morse och han var jättefin. Han har väl inte haft den bästa formen helt enkelt, men var piggare i dag och det är 14 dagar till Elitloppet. Vi får se hur det går, men jag är optimist.
Söndagens extra V75-omgång i Köpenhamn omsatte 25,7 miljoner kronor. Ingen spelare hittade samtliga sju rätt.
Gå till toppen