Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Robin är supernöjd med sin femteplats

Hit men inte längre. Robin Bengtsson tog "I can't go on" till finalen i Kiev, men stannade en bit från prispallen. Sverige slutade femma.

Bild: Efrem Lukatsky
Nej, det blev ingen sjunde svensk seger i ESC. Inte den här gången.
– Jag är jättenöjd! säger han timmarna efter sändningen. Tidigare i veckan kände jag att mitt mål om att komma Topp 5 var väl högt satsat, men det gick. Haha!
Sverige har blivit bortskämt med goda placeringar på senare år. Femte plats är samma placering som Frans fick förra året. Måns Zelmerlöw vann för två år sedan.
Hade jurygrupperna ensamma fått bestämma hade Sverige kommit trea. Juryn i både Danmark, Finland och Belgien gav maximala 12 poäng till Robin Bengtsson. Gott om poäng också från bland andra Israel och Italien.
Han verkar vara mer juryns än allmänhetens man –även i Melodifestivalen var jurypoängen flest.
– Det är inget jag reflekterat över. Men det känns bra att en kombination av de båda gav mig först en vinst och ny en fantastiskt fin femteplats.
Vad är det viktigaste du lärt dig av denna erfarenhet i Eurovision Song Contest?
– Att musik är så underbart och förenar folk. Jag har verkligen haft så kul med många av de andra ländernas artister. Vi kommer förhoppningsvis fortsätta hålla kontakten.
Gå till toppen