FCR

Stjärnduon från start för första gången

Allsvenska jumbon Hammarby får det tufft i dag hemma på Zinkensdamm. Gästande FC Rosengård matchar för första gången stjärnanfallarna Anja Mittag och Lotta Schelin tillsammans från start.

Anja Mittag och Lotta Schelin bildar anfallspar i bortamatchen mot Hammarby.
Anja Mittag har haft det lite tufft efter återkomsten från tyska Wolfsburg och letar efter formen som gjorde henne till skyttedrottning i allsvenskan.
Lotta Schelin har dragits med skador och spelade sin första allsvenska match från start i år senast mot Göteborg.
FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen hoppas att det ska slå gnistor om den rutinerade duon.
– Vi vet alla vad de kan, sedan tar det lite tid att hitta varandra. Anja Mittag är en klok spelare som vill delta mycket i spelet, säger Jack Majgaard Jensen.
Två mål vardera är facit så här långt, den tredje forwarden Ella Masar är vassast så här långt med fem mål.
Hammarby är nykomling och jumbo i allsvenskan med bara en poäng efter fyra matcher, men så har man också stött på tippade topplag som Linköping, Eskilstuna och Piteå och inte fått storstryk i någon match.
– Jag såg deras match mot Piteå [0–1] och det är ett lag som är jobbigt att spela emot, eftersom de växlar mellan väldigt lågt försvarsspel och med att pressa väldigt högt, säger Jack Majgaard Jensen.
Han gör en förändring i truppen jämfört med senaste matchen mot Göteborg och det är att Emma Pennsäter ersätter Sophie Sundqvist. I startelvan går Anja Mittag in på bekostnad av danska nyförvärvet Sanne Troelsgaard.
Så här startar FC Rosengård: Erin McLeod – Emma Berglund, Anita Asante, Amanda Ilestedt, Ali Riley – Hanna Folkesson, Ebba Wieder, Lieke Martens – Ella Masar, Lotta Schelin, Anja Mittag.
Ersättare: Zecira Musovic (mv), Emma Pennsäter, Lina Nilsson, Iva Landeka, Hanna Persson, Sofie Junge Pedersen, Sanne Troelsgaard.
Gå till toppen