Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

De är vinnarna av årets ledarpris och friskvårdspris

Hon drog igång det populära terrängloppet Stävie trail – han har i många år tränat talangerna på Lödde kanotklubb. Nu prisas de båda av kommunen för sitt arbete.

Anna Nystedt, initiativtagare till terrängloppet Stävie trail.Bild: Privat
Anna Nystedt, initiativtagare till Stävie trail, får årets friskvårdspris och kanottränaren Per-Olof ”Pålle” Pålsson årets ledarpris. Det beslutade bindningsnämnden på sitt senaste möte.
De får båda en prissumma på 13 500 kronor. Prisutdelning sker under nationaldagsfirandet den 6 juni.
Läs mer:Terränglopp i skog som få vet finns
För tre år sedan ville Anna Nystedt och hennes man samla in pengar till välgörenhet och det hela mynnade ut i terrängloppet Stävie trail. När loppet gick av stapeln för första gången 2014 förväntade sig paret ett tjugotal deltagare.
– Vi var 400 som startade, minst sagt lite fler än vi hade tänkt oss. Det spred sig som en löpeld genom Facebook, vi gjorde ingen reklam alls.
Sedan dess har Anna Nystedt och hennes svägerska drivit evenemanget vidare. När loppet arrangerades för fjärde gången i mars deltog 700 vuxna och 100 barn. Nu står det klart att Anna Nystedt får kommunens friskvårdspris för sitt arbete.
Stävie trail.Bild: Sandra Henningsson
– Det känns jätteroligt och väldigt oväntat. Men jag blir jätteglad att det arbete vi gör, med att sätta folk i rörelse, uppmärksammas.
– Det är många med i loppet som aldrig springer annars, som springer för att det händer något kul på hemmaplan.
Vad ska du göra med prispengarna?
– Jag har inte hunnit tänka så långt ännu men jag kommer dela med mig till min medarrangör. Det brukar inte vara svårt att hitta hål att fylla. Men det blir ingenting tråkigt i alla fall – jag ska unna mig något. Förmodligen innefattar det både löpning och god mat.
Per-Olof Pålsson bär ut en kanot inför ett träningspass i Lödde å.Bild: Patrick Persson
Per-Olof ”Pålle” Pålsson är tränare för kanotisterna i Lödde kanotklubb. Han har varit engagerad i klubben från och till sedan 80-talet och tränar både elitkanotisterna och klubbens allra minsta medlemmar, barn mellan nio och tretton.
– Det är jätteroligt att bli uppskattad för något som man lägger ner så fasligt mycket tid på. Många frågar mig hur jag orkar hålla på men det är bara roligt – det handlar inte om att orka.
Läs mer:De har chansen att vinna Kävlinges friskvårdspris och ledarpris
Vad gör en bra ledare?
– Att man lyssnar. Sedan får man ju lära sig att läsa av folk och ha tålamod, alla fungerar inte likadant. Det handlar egentligen mycket om vanligt sunt förnuft.
Vad ska du göra med vinstpengarna?
– Det har jag inte kommit på ännu, men det blir med största sannolikhet något kanotrelaterat. Kanske ett extra träningsläger.
Vill du läsa fler nyheter från Kävlinge kommun? Gilla "Här i Kävlinge" på Facebook.
Gå till toppen