Wimans blogg

Här är lagen som kan vänta MFF i andra kvalomgången till CL

Fortsatt dramatiskt i den polska ligan.

MFF-spelarna firar med klacken i Vilnius sedan Zalgiris besegrats i CL-kvalet 2015. Zalgiris balanserar i år på seedningsstrecket och i nuläget kan inte MFF få möta dem, men det kan ändras.Bild: LUDVIG THUNMAN
Vi får väl mitt i den europeiskliknande dramatiken från MFF-Östersund i går hålla i tråden kring läget inför Champions League-kvalet. Vi ska ha i minnet att så som det såg ut på stadion, så kan det komma att vara i kvalet i sommar. Allt håller en annan nivå - även mot på pappret svagare lag. Det blir mer oväntade situationer och faktiskt inte sällan en hel del utvisningar.
Polska ligan fullbordade sin omgång på söndagen och topprankade Legia vann med hela 6-0 och hakar på Jagiellonia i toppen. Även Lech vann och har i högsta grad chans att ta ligan, medan möjligheterna för Lechia minskades efter en 0-0-match. För MFF-supportrar kan det vara lite synd, eftersom alla lag utom Legia får vinna ur seedningssynpunkt. Alla andra lag är sämre rankade än MFF.
Men även om MFF just nu är seedat i omgång tre, är det värt att påpeka att omgång två ska klaras av först. MFF är seedat där och lottningen brukar vara tydligt geografisk.
En gissning just nu är att MFF:s motstånd blir ett av de här lagen:
IFK Mariehamn, Finland
Dundalk, Irland
Spartaks Jürmela, Lettland
Dessa lag går in i kvalomgång två
Från kvalomgång ett skulle ett par av dessa lag bli aktuella kandidater om de vinner där:
The New Saints, Wales
Linfield, Nordirland
Vikingur Gøta, Färöarna
FCI Tallinn, Estland
Fortfarande kan saker förändras kring seedningsstrecket beroende på vilket lag som exempelvis vinner i Polen.
Faktahjälp har jag som vanligt hämtat från uefaranken.hedstigen.se samt engelska Wikipedia.
Gå till toppen