Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lunden, Kasper Kusk, Kolgjini, galoppogram och Spring Erom

Bloggen tillbringade söndagen på Charlottenlund i Köpenhamn. Får med en gång säga att jag älskar den utflykten. Kan knappt bärga mig innan jag får en fläskesteksburgare med en dansk pilsner (det blev bara en, jag jobbade). Hela banan andas gemyt (precis som Klampenborg också gör) och med små medel lyckas de åstadkomma en fin travdag.
Tanken att försöka tussa ihop hästarna strax under den yppersta eliten, hästar som inte mött varandra dussintals gånger, känns fräsch.
Crusado dela Noche vann och har fått en inbjudan till Elitloppet, men tyckte mig se en formstark Buzz Mearas. Den vore kul att få se honom i Sweden Cup.
+ + +
På något sätt var det travet som dominerade i Köpenhamn i söndags. Ta bara toppmatchen mellan FC Köpenhamn och Bröndby i danska ligan. Den slutade 1–0 och målet gjordes av – Kasper Kusk.
+ + +
Svensk Galopp fullbordade också sin avbrutna årsstämma i söndags. Där fick styrelsen ja till att sälja 25 procent av Täbyavtalet. Ett sätt att förbättra likviditeten, ha pengar till nya investeringar samt att betala tillbaka lån och därmed slippa räntekostnader.
+ + +
Hintar om nästa blogg, då blir det storyn om Silver Speed. Lovar att det inte ska dröja så länge. Värmen har kommit till Skåne så bloggen kan öppna sin utomhusredaktion.
+ + +
På galoppens stämma blev det också ok till att inleda Fas 1 för en ny bana i Skåne. Det handlar om att leta rätt på den perfekta marken för den nya anläggningen. Enligt uppgifter till bloggen finns det ett spännande område intill Bokskogen med närhet till både Malmö och Lund.
+ + +
Tror att ST är inne på en farlig väg när man hotar Lutfi Kolgjini, som skrivit ett sponsoravtal med Legolas.bet, med repressalier. Hur bestämma vad som är tillåtet och inte? Och vem ska bestämma?
Nu behöver kanske inte Kolgjini vara så orolig. ST’s jurist Göran Wahlman är ju inte direkt känd för att vinna sina mål.
+ + +
Noterat att spelet stannat av. Inte ens 80 miljoner på V75 i lördags och svagt även på Lunden (25,7 miljoner). En minijackpot till Gävle kan väl hyfsa siffrorna.
+ + +
Vad bloggen gör på onsdag.
Jägersro. Hela dagen. Galopp till lunch och trav på kvällen.
+ + +
galoppogram.se
Ett kul sätt att se årets galopphändelse gratis tillsammans med en vän.
+ + +
Kan inte annat än älska att Spring Erom är klar för Elitloppet. 12 år gammal, en hedershäst och dessutom Danne Widegren bakom framgången – en tränare som nog alla tycker om.
Gå till toppen