Wimans blogg

MFF-tränaren om läsarnas backlinje: ”Väldigt roligt att vi berör”

Magnus Pehrsson tog leende del av Sydsvenskanläsarnas laguttagningar.

En gång i tiden ska enligt "sägnen" Albert Einstein ha sagt att "allting är relativt" - relativitetsteorin är i alla fall hans alster. Den här eftermiddagen diskuterade jag och Magnus Pehrsson relativitet under en kort minut.
Runt 2450 läsare hade just där och då tagit sig tid och möda att formera sitt MFF-försvar mot Hammarby på onsdagen (några timmar senare var 3000 passerat). Och det är klart att det är svårt för Pehrsson att förhålla sig till hur mycket det är egentligen. Men med Sydsvenskanmått - vi har inte omröstningar så ofta - i sportsammanhang är det väldigt, väldigt mycket.
– Spännande och jätteroligt. Det är väldigt roligt att vi berör, att det vi gör betyder något, sa Magnus Pehrsson.
Han sneglade på de olika alternativen och någonstans var han säkert sugen på att kommentera röstningen, men så enkelt var det förstås inte att lura av honom hur han tänkt.
Samtidigt så är det förstås vardagen runt laget som berör Pehrsson mest. Men även där är allting relativt.
– Den inramningen som skapas på matcherna är fantastisk. Men den senaste var förstås något helt unikt, förklarade Magnus Pehrsson.
Matchen mot Östersund som gav tre poäng, men kostade tre avstängningar.
Läsarnas val är alltså hyfsat tydligt nu. Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Oscar Lewicki, Andreas Vindheim.
Vindheim var tydlig med att han ska spela. Det kan vi slå fast. Men han sa inte på vilken sida, men på Pehrsson lät det som att det blir vänster trots allt. Han ville ändra så lite som möjligt
Det skulle ju möjligen också tala för att Felipe Carvalho får chansen som mittback. Och att Oscar Lewicki stannar på mittfältet.
Ska vi tro på det då?
***
För dem som ska till Tele2 Arena och matchen i morgon, kan det vara bra att veta att det kan bli ganska rörigt vid Globenområdet. I själva Globen uppträder nämligen samtidigt Shawn Mendes och där samlas åtskilliga tusen åskådare också. Hammarby har sålt runt 22 000 biljetter.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Inför Hammarby-MFF
Gå till toppen