Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
SEMIFINAL 4: H65–Lugi

Tårarnas kväll när Lugi föll tungt

Det blev en tårarnas kväll i Höör. Lugispelarna såg SM-finaltåget köra ifrån dem samtidigt som klubbens stora stjärnor Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist vinkade adjö för framtida proffsspel.

Lugi deppar efter uttåget ur slutspelet.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
HANDBOLL
SM-semifinal 4:5
H65–Lugi 28-19 (15-11)
H65 vinnare efter 3–1 i matcher.
Tårarna rann längs kinderna på nästan alla Lugispelarna när de klev av planen och konstaterade att chansen till en ny SM-final hade runnit dem ur händerna.
Hanna Blomstrand som nästa säsong spelar för Köpenhamn låg i famnen hos lagkamraterna och fick tröst i sporthallen där hon en gång inledde sin handbollskarriär.
Tillsammans med Anna Lagerquist tillhörde hon de som skulle leda laget hela vägen till finalarenan i Malmö.
– Just nu är det mycket känslor. Det är mycket tomhet och besvikelse, sa en tårögd Anna Lagerguist.
Lugi slutade tvåa i SHE och var efter en stark säsong favoriter till att ta sig till en SM-final och väl där utmana suveränen Sävehof. Istället var slutspelet över efter 1–3 i matcher mot H65 i en dramatisk matchserie.
– Jag tycker att vi har gjort en fantastisk säsong och jag tycker att vi har så mycket potential i laget. Det är så tråkigt att vi inte lyckas få ut det i den här semifinalserien, sa 23-åringen som nu försvinner till danska Nykøbing Falster.
Den fjärde semifinalen var aldrig riktigt i Lugis händer. Lagen höll jämna steg inledningsvis, men i slutet av den första och i början på andra lyckades H65 skapa lite distans målmässigt. Hemmalaget hade hjälp av sin storspelande målvakt Jessica Ryde, men var också mer skarpa i sin offensiv.
– Hos oss blev det lite stressade avslut vilket gjorde att de istället kunde komma i andra fas där vi inte fick till vårt hemspring. De fick några enkla mål och vi tvingades jaga och kriga för varje boll. Det blev tufft att komma i kapp, sa Anna Lagerquist.
Hennes sjunde säsong blev den sista för den här gången. Hon har hunnit med två SM-finaler under sina år i Lugi.
– Varje år har varit fantastiskt och framför allt de två finalerna i början. Men under alla mina sju år så tycker jag att vi i år hade det bästa laget. Det har varit ett härligt gäng med en otrolig potential och jag var säker på att vi skulle ta oss till final igen.
Hon tycker inte att man tagit ut något i förskott och hon känner att laget tagit nya kliv ju längre säsongen gått även om spelet hackade i de sista matcherna.
– När vi har spelat som bäst har vi varit på en riktigt hög nivå. En SM-final har känts fullt möjligt. Därför blir det en stor besvikelse när man inte når dit.
Innan semifinalspelet startade hade Lugi den här säsongen bara åkt på två förluster. Efter fyra möten med H65 är man uppe i fem.
– Idag fick vi bara igång en niometersspelare och då vinner man inte mot ett så bra lag som H65. Men på det hela, om man tittar på hela semifinalserien, så kan man konstatera att H65 har fler coola typer som tycker de här matcherna är jäkligt roliga och älskar att slå Lugi på käften. Hos oss fanns det för många snälla och ärliga spelare. Vi behöver bli elakare, sa Lugitränaren Dragan Brljevic som menade att hans lag spelade sin bästa handboll under grundserien.
– Det gav oss ett favorittryck och spontant kan jag känna nu att vi inte pallade det.
Motståndare för H65 i finalen blir Skuru eller de regerande mästarna Sävehof.
Gå till toppen