Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Macron behöver mer betänketid

Europa är i fokus för Frankrikes nye president Emmanuel Macron. Redan första dagen på jobbet, i måndags, åkte han och besökte förbundskansler Angela Merkel i Berlin.Bild: Michael Sohn
Frankrikes nye president Emmanuel Macron vill kolla alla sina ministrar ett varv till. Presentationen av den nya regeringen skjuts därför upp ett dygn.
Medier i Paris uppger att Macrons stab nu utlovar att ministrarna avslöjas klockan 15 på onsdagen.
Fokus kommer, som brukligt, att vara på tunga poster som utrikes och finans.
När Macron valde premiärminister i måndags blev det en högerman, Édouard Philippe. Men presidenten är i spetsen för en ny politisk rörelse, La République en Marche, och måste locka över folk från båda sidor av det politiska spektrat. Ministerlistan kan därför bli en brokig blandning.
Europeiskt samarbete i allmänhet, och EU i synnerhet, ligger Macron varmt om hjärtat, vilket kan komma att avspeglas i ministernamnen.
– Macron tänker få upp Europa ur dess svacka, säger europaparlamentarikern Sylvie Goulard, som är ett av stalltipsen för en ministerpost, till radiostationen RFI.
Gå till toppen