Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
SEMIFINAL 4: H65–Lugi

Ryde fick det perfekta avskedet

Sista kvällen i Höör blev Jessica Rydes bästa. Målvaktens storspel räckte till H65:s första SM-final. – Det här händer inte. Inte ens i en dröm, sa matchvinnaren som gjorde sin sista hemmamatch med H65.

Jessica Ryde jublar och gråter efter att H65 säkrat en plats i SM-finalen.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Efter säsongen flyttar Jessica Ryde till danska Midtjylland för spel i den danska ligan.
Gårdagens semifinal var hennes sista framträdande på hemmaplan i Höör.
Hennes sista match med laget blir SM-finalen i Malmö arena den 27 maj.
– Det går inte att få ett bättre avslut än det här, sa hon efter 28–19 (15–11) mot Lugi.
Tårarna rann ner för kinderna och gång på gång skakade hon bara på huvudet och kunde knappt tro på vad hon ställt till med.
– Jag är så stolt över laget. Vi har genomfört det som ett lag och jag har aldrig sett någon kriga för varandra som vi har gjort här. Vi vågade vinna. Vi skulle inte avgöra på fredag i en femte och avgörande match utan vi skulle ta oss till SM-finalen idag, nu, sa Jessica Ryde som var omöjlig i målet och radade upp 21 räddningar och hade en räddningsprocent på 55.
Segern innebar att H65 tog hem semifinalserien med 3–1 i matcher.
Tisdagens seger var den mest klara av de tre.
Själv ville Jessica Ryde gärna lyfta fram försvaret som den mest bidragande orsaken. H65 tvingade Lugispelarna att ta svåra avslut och det mesta som smet genom försvarsmuren motade Jessica Ryde.
- Försvaret gav mig positiv energi när de lyckas med sitt och jag gav tillbaka när jag lyckas plocka några bollar. Det blev en positiv spiral.
Nu väntar elva dagar innan det är dags för SM-final. H65:s första någonsin. Finalmatchen blir Jessica Rydes sista i H65.
– Det här händer inte. Inte ens i en dröm. Jag har trott på oss hela säsongen och trodde även att vi skulle vinna Challenge cupfinalen, men jag har alsrig vågat ta ut något.
I finalen ställs H65 mot vinnaren mellan Skuru och Sävehof.
Gå till toppen