MFF

Skadan sätter stopp – Hamad kan inte spela mot MFF

Nu är det klart. Förre MFF-aren Jiloan Hamad finns inte med i Hammarbys trupp som ställs mot Malmö FF på onsdagskvällen. Den muskelskada han ådrog sig i bortamötet med Halmstad i helgen sätter stopp, sedan en första läkarundersökning genomförts.

Hammarbys Jiloan Hamad blir skadad och tvingas byta under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Halmstad och Hammarby.Bild: KRISTER ANDERSSON
Hamad gjorde båda målen i helgen för Hammarby när laget slog Halmstad borta. Men Hamad tvingades också utgå på grund av skada.
Enligt Hammarbys medieansvarige Axel Pershagen kommer Hamad att läkarundersökas på nytt senare i veckan. Det är därför osäkert hur länge han blir borta.
Jilioan Hamad spelade i Malmö FF 2008-2013 för att sedan bli proffs i tyska Hoffenheim. Till denna säsongen återkom Hamad till allsvenskan - men inte till Malmö utan till Hammarby.
Även Hammarbys defensive mittfältaren Johan Persson är struken ur lagets trupp. Mittfältaren har en stressfraktur i vänster fot som kräver operation. Den var planerad till sommaruppehållet, men landningen efter en höjdduell i Halmstad, som innebar att han tvingades kliva av efter 36 minuter, kan skynda på ingreppet.
Borta är även högerbacken Birkir Mar Saevarsson, avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort nere i Halmstad.
Mittbacken Joseph Aidoo som inte var med i Halmstad på grund av en stukad fot, är däremot tillbaka i truppen mot Malmö.
Anfallaren Romulo klev av efter 58 minuter mot Halmstad, med känningar i ryggen. Han är dock spelklar mot Malmö
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Inför Hammarby-MFF
Gå till toppen