Dygnet runt

Tre år efter konkursen – nu återuppstår modekedjan Spirit i Malmö

För tre år sedan gick klädkedjan Spirit Stores i Skåne i konkurs och flaggskeppsbutiken på Södra Förstadsgatan fick stänga. Nu nystartar Spirit igen med en butik på Hansa i Malmö.

I höst ska nya Hansa stå klart. En av nykomlingarna i varuhuset blir Spirit Stores.Bild: Fojab
Februari 2014 tillkännagavs det att klädkedjorna Spirit och Malmströms inte längre kunde betala sina skulder och tvingades i konkurs. De fem Spirit-butikerna fick stänga, däribland flaggskeppsbutiken på Södra Förstadsgatan som idag har ersatts av AB Småland.
Nu står det klart att Spirit Stores kommer att återuppväckas och det kommer att ske i Malmö. Det stora varuhuset Hansa i centrum gjorde en marknadsundersökning bland Malmöbor om vad de skulle vilja se i nya Hansa och då kom namnet Spirit Stores upp.
– Vi har fått indikationer på att kunder saknar detta konceptet i Malmö och att varumärket Spirit är väldigt starkt, berättar Marcus Sander som kommer att vara driftschef för den nya butiken.
Huvudägarna Wilanders äger även butiken Marty som finns sedan tidigare på Hansa. Nu blir det en 740 kvadratmeter stor Marty-butik och en 420 kvadratmeter stor Spirit Stores-butik på Hansa. Bägge kommer att ligga på andra planet i Hansa-huset.
– Om man går från den nyrenoverade galleriadelen och över gångbron till Hansa-huset så kommer Spirit att ligga rakt fram. Marty ligger kvar där det legat tidigare, men på större yta, säger Marcus Sander.
Konceptet blir ungefär som tidigare och bland de varumärken som ska finnas på Spirit Stores på Hansa hittar man Filippa K, Tiger, Nudie, Dry Lake, Parajumpers, Gestuz med flera.
För tre år sen gick det såpass dåligt att Spirit Stores tvingades i konkurs. Vad är det som får er att tro att det ska gå bättre nu?
– Vi går från att tidigare ha haft 3000 kvadratmeter Spirit Stores-butiker i Malmöregionen till att öppna en 420 kvadratmeter stor lokal på Hansa. Vi fyller den lokalen med en uppdaterad varumärkesmix och känns helt rätt i tiden. Sen känns Hansa som ett hett läge nu med ombyggnationen och vi känner att efterfrågan på Spirit Stores varit stor, säger Marcus Sander.
Planen är att Spirit Stores ska öppna i Hansa under tidig höst. Dessutom kommer det att öppnas en Spirit Stores-butik i Västerås.
Håll koll på Malmös modeliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen