MFF

MFF räddade oavgjort: ”Två förlorade poäng”

Det var mycket känslor på Tele2 arena i det allsvenska mötet mellan Hammarby och MFF. Slutligen blev det oavgjort 1–1 för MFF sedan nye vänsterbacken Anton Tinnerholm blivit målskytt.

Samma poängutfall som när MFF vilade stjärnorna borta mot Kalmar.
MFF är fortfarande obesegrat i årets allsvenska – men problemen med skadade och avstängda spelare fortsätter. Det är nu fyra poängs ledning till tvåan Norrköping.
– Vi spelade bra, men vi kommer inte till så många farliga chanser. Två förlorade poäng med det spelövertag vi har. Två missade poäng, sa Tinnerholm till CMore.
Målet?
– Ett misslyckat inlägg som hittar bortre krysset. Inte så illa. Den sitter bra, skojade Tinnerholm.
Nu missar han söndagens match mot Norrköping efter ännu ett gult kort för hårt bedömda MFF.
–Så är det. Men vi får säkert några spelare tillbaka, menade Tinnerholm.
Tränaren Magnus Pehrsson valde att vila tongivande spelare som Anders Christiansen och Markus Rosenberg. Det gick inte så bra mot Kalmar borta och det gav problem den här gången också.
Pehrsson matchade även en helt ny fyrbackslinje på grund av avstängningar. Anton Tinnerholm flyttade ut till vänsterbacken och Andreas Vindheim startade som högerback. Felipe Carvalho bildade innerbackspar tillsammans med Lasse Nielsen.
Försvarsproblemen fortsätter. Anton Tinnerholm blev varnad i den 43:e minuten och är avstängd i söndagens tidiga seriefinal mot Norrköping på Swedbank stadion.
Även Jo Inge Berget blev varnad i slutet av den första halvleken. MFF:s problem med kortleken fortsatte. Oscar Lewicki var först ut i MFF-laget att få gult kort.
MFF har varit i blickpunkten efter förra omgången då både Franz Brorsson och Behrang Safari fick lämna banan efter rött kort.
– Det här är fotboll. Domarna har bestämt sig för att ute efter Malmö. Det var inget gult kort, sa Berget till CMore.
MFF:s Jo Inge Berget tittar på domaren Johan Hamlin efter en duell med Hammarbys Marcus Degerlund. Berget fick varning.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
MFF var fyllda av självförtroende i matchinledningen och satte rejäl press på Hammarby men det blev inget resultat i målprotokollet och halvleken slutade mållös trots 8-1 i hörnor.
– Vi startar bra, vi spelar bra men vi får inte utdelning, sa Berget.
Hammarby fick en drömöppning av den andra halvleken med ett ledningsmål i den 51:a matchminuten.
Arnor Smarason fick träff med ett skott utanför straffområdet som skruvade sig med kraft och precision från Johan Wiland i MFF-målet som inte hade en chans.
– Jag kände direkt att bollen skulle gå in, sa Smarason.
–Vi vill vara kompakta, vi har snabba spelare som kan skapa chanser. Vi lägger tid på det och det är skönt att det ger resultat.
I den 59:e minuten bytte MFF-tränaren Pehrsson ett dubbelbyte.
Varnade Lewicki och Berget gick ut och spelmotorerna Christiansen och Rosenberg kom in.
Kvitteringen kom.
Med vänsterfoten av normale högerbacken Anton Tinnerholm – nu till vänster. Oerhört pigg och offervillig i offensiven.
I den 68:e minuten skruvade han in bollen bakom Hammarbymålvakten Ögmundur Kristinsson. En målvaktstavla.
Strax efter fick Felipe Carvalho hjälpas av planen med ett lindat högerlår.
Dennis Hadzikadunic var plötsligt innerback med tjugo minuter kvar att spela. En 18-årig lärling i MFF:s sargade och omdiskuterade backlinje.
Även Erdal Rakip behandlades för en lårskada men klarade att fullfölja matchen.
Hammarbys Kennedy Bakircioglu och MFF:s Markus Rosenberg kramar om varandra efter matchen.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Nu blir det nya funderingar för MFF-tränaren Pehrsson inför söndag.
–Ja, det blir att tänka till igen. Vi är i ett tufft läge men de som kommer in mot Hammarby gör bra prestationer tycker jag. Vi har lite brister i samarbetet i första halvlek men vi vet vad som klickar. Det här var inte perfekt, erkände Pehrson till CMore.
Hammarbytränaren Jakob Mickelsen var nöjd med poängen.
– MFF är ett bättre lag än vad vi är, ett fantastiskt lag egentligen. De kan vinna varje år. Men vi fick dom att jobba, sa Mickelsen.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Hammarby-MFF
Gå till toppen