Ölbloggen

Håkan Engström: Morotsöl på Malmö Beer Week

Nerdbrewing tar idag över på Taproom.

Malmö Beer Week är inne på sin andra dag, som innebär minst tre så kallades "tap takeovers": folk från (små)bryggerier drar in med sina ölfat i befintliga kroglokaler och lägger beslag på kranarna – alla eller åtminstone ett betydande antal.
Se det som ett PR-evenemang, eller se det som ett tillfälle du som nyfiken konsument inte bör missa.
Göteborgska O/O Brewing tar från kl 17 över på Beerditch på Nobelvägen, medan Helsingborgs Brewski installerar sig hos Brewdog redan kl 16.
Mest spektakulärt är nog ändå det som händer på Taproom på Malmö Brygghus. Fem av kranarna tas över av malmöitiska Nerdbrewing, som gör skäl för namnet: i en av kranarna rinner öl med morotskaka. Nördigt? Jo, så att det räcker. Gott? Kan inte uteslutas!
Basen är en stark och kraftig imperial oatmeal stout, som ju brukar tåla lite mer än andra öl. Nerdbrewing har redan tidigare utmärkt sig med en imperial stout med vanilj och kaffe, liksom med en vanlig imperial oatmeal porter. Också dessa två finns på Taproom idag.
Blir det för mycket kaffe och kaka? Då kan ni skölja ner alltsammans med en råg-saison med citrongräs.
Intressant också idag är en ölprovning på Green Lion med öl från Hönsinge Hantwerksbryggeri. Säkerligen bland annat med ipan ni ser på bilden!
Gå till toppen