Wimans blogg

Ska Polen spräcka MFF:s hopp om seedning?

Hoppet står till att krossad serieledare plötsligt ska återuppstå i nästa omgång.

Vadis Odjidja-Ofoe i Norwich tröja för något år sedan. I går gjorde han mål för Legia och petade ner MFF från seedningsplats i tredje omgången till Champions League.Bild: ALEX MORTON
Så ramlade MFF ner under seedningsstrecket i den tredje kvalomgången till Champions League och det efter en kväll då allt gick snett i Polen.
Serieledande Jagiellonia var först ut och skulle bara fixa tre poäng mot Lechia. Nu var det förstås inte så bara för även Lechia är inblandat i toppstriden. Och Jagiellonia åkte på en stjärnsmäll - fick stryk med 4-0.
Då tog förstås högrankade MFF-hotet Legia chansen i kvällens andra toppmatch och hemmabesegrade Lech med 2-0 och tog över serieledningen. Vadis Odjidja-Ofoe (på bilden i Norwich tröja) gjorde ett av målen.
Med tre omgångar kvar är toppstriden på pappret åtminstone nästintill osannolik:
1) Legia, 39 poäng
2) Lech, 37 poäng
3) Jagiellonia, 37 poäng
4) Lechia, 37 poäng
I tredje sista omgången möter Jagiellonia på hemmaplan Legia och på något sätt måste laget hämta kraft och ta hem den matchen. Det finns dock en möjlighet till. I sista omgången möter Lechia nämligen också Leiga - men det är på bortaplan och har Warszawalaget chansen där lär de väl knappast missa den. Spännande blir det hur som helst.
Vilket som helst av de andra tre lagen får vinna ligan ur MFF-synvinkel.
I Kroatien gick det däremot bättre. Högrankade Zagreb vann visserligen mot Istra med 2-1, men ledande Rijeka vann sin match mot Belupo med 2-0.
Vinner Rijeka hemma mot nästjumbon Cibalia till helgen är skrällsegern i ligan klar och därmed är MFF före detta mästarlag i seedningstabellen.
Som vanligt ska påpekas att MFF ska först klara av andra kvalomgången till CL. En inte helt oväsentlig detalj. Där är MFF under alla omständigheter seedat.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Hammarby-MFF
Gå till toppen