MFF

Beslut: Så länge blir Brorsson och Safari avstängda

Beslutet kring avstängningarna på Franz Brorsson och Behrang Safari har kommit. Malmö FF får klara sig utan sina två backspelare i en respektive två matcher till. ”Jäkligt tråkigt att det blir så här”, säger Behrang Safari om domen.

Behrang Safari i bråk med Östersunds Hosam Aiesh under söndagens match.Bild: MATHILDA AHLBERG
Disciplinnämnden har nu meddelat sitt beslut kring de röda korten på Franz Brorsson och Behrang Safari som de både ådrog sig i matchen mot Östersunds FK den 14 maj.
Båda spelarna var avstängda i gårdagens match mot Hammarby IF och Franz Brorsson stängs av i de två nästkommande matcherna mot IFK Norrköping och AIK.
När MFF fick domen hade Behrang Safari kommit över det röda kortet - men ännu inte accepterat det riktigt.
– Jäkligt tråkigt att det blir så här. Jag hade en bra känsla inför matchen. Det var en bra match och jag har inget emot spelarna i Östersund, men när det blir tre röda kort och sju varningar i matchen är det kanske ett tecken på att man tappar matchen, förklarar Safari domen till Sydsvenskan.
– Det blev en konstig match.
Behrang Safari är inte tillgänglig mot IFK Norrköping men är tillbaka till bortamatchen mot AIK den 29 maj.
Alltså totalt tre matchers avstängning för Franz Brorsson och två matcher för Behrang Safari.
När det gäller Östersunds Jamie Hopcutt, som knuffade Franz Brorsson efter en tackling mot Saman Ghoddos, stängs han av i totalt två matcher.
Malmö FF kommer inte överklaga beslutet.
Det blev ordentligt stökigt efter en situation mellan Franz Brorsson och Östersunds Jamie Hopcutt som resulterar i utvisningar för båda spelarna.Bild: LUDVIG THUNMAN
Läs alla artiklar om: MFF 18 maj
Gå till toppen