Lomma

Ettåringar sprang 700-meterslopp i Lomma

I Bamseloppet är ingen för ung för att delta. På Skeppets förskola i Lomma uppmärksammades Förskolans dag med ett lopp för barn från ett till sex år.

Först på startlinjen är gruppen med ett- till treåringarBild: Hussein El-alawi
"Huvud, axlar, knä och tå."
På Skeppets förskola i Lomma håller pedagogerna i uppvärmningen inför torsdagens 700–meterslopp. En av deltagarna är femårige Tore Melin som ser fram emot loppet, trots vissa orosmoln.
– Jag har skoskav, så jag kan inte springa så fort, säger han.
Bamseloppet handlar däremot inte om att varken springa fort eller tävla.
– Att röra sig tillsammans med andra skapar gemenskap. Även om de minsta inte förstår tanken med ett lopp kan de få glädje av det, säger Eva Böttern, förskolechef.
Det är också de allra yngsta som är först ut på banan. Vissa har svårt att bärga sig och inväntar inte startsignalen utan tultar iväg på egen hand.
Evenemanget är en del i att fira Förskolans dag, som infaller tredje torsdagen i maj varje år. Att man på Skeppet har valt att anordna ett lopp är ingen tillfällighet, menar Eva Böttern.
– Vi pratar mycket om hälsa här. Vi försöker minimera sockret, men i dag är ett undantag. Barnen får en ispinne när de går i mål.
"Det är roligt eftersom det går så fort", säger Agnes Carlander. Här med förskolelärare Charlotte Holmquist och kompisen Tore Melin.Bild: Hussein El-alawi
Gå till toppen