Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klocka som förebygger fallolyckor - vinnare i Venture Cup

Företaget Next Step Dynamics lyckades vinna två kategorier av Venture Cup i region Syd under torsdagskvällen. Juryn föll för deras klocka som analyserar hälsan hos de äldre och hjälper till att förebygga fallolyckor.

Företaget Next Step Dynamics har utvecklat en klocka som mäter rörelsemönster, sömn, balans och styrka hos äldre. Datan bearbetas och analyseras och vårdpersonalen får en riskprofil. På så sätt kan fallskador förebyggas.
Next Step Dynamics vann både kategorin Top tech och Impact maker och tilldelades 100 000 kronor.
– Det är ett erkännande för det jobb vi lagt ner. Vi har jobbat med det här i fem år. Det är nu vi är redo och har gjort en pilot. En vinst skulle bana väg till mer framgång och investerare, sade Karthik Sirnivasan i en intervju med HD-Sydsvenskan tidigare under dagen.
Efter att ha gjort en pilottest kommer företaget med en första version i slutet av året. De har nyligen signerat ett tvåårigt avtal med Tieto healthcare and welfare och förhandlar med ytterligare två.
Karthik Srinivasan har tillsammans med Nooria Dariab, Fredrik Berlind, Surya Vempati och SriramCherukuvada tagit fram en klocka som mäter hälsotillståndet hos äldre.
Tolv startupföretag var nominerade i tävlingen Venture Cup South dit fler tävlingsbidrag än någonsin varit med och tävlat.
Vinnare i kategorin Student Superstart blev Vultus som med till exempel drönare tidigt kan upptäcka skadedjur.
Vinnare i kategorin Game Changer blev Gedea Biotech som utvecklar en antibiotikafri, säker och effektiv behandling av underlivssvamp.
Gedea Biotech har utvecklat en antibiotikafri, säker och effektiv behandling av underlivssvamp. I teamet ingår. Sophie Manner, Annette Säfholm, Christine Widstrand, Ulf Ellervik, Olov Sterner, Helena Strevens.
Vinnarna får även tävla i Sverigefinalen av Venture Cup som hålls den 21 september i Lund.
Venture Cup är en organisation utan vinstintresse som grundades 1998 av Chalmers och Göteborgs universitet i samarbete med näringslivet.
Fakta

Vinnare av Venture Cup

Vinnare av Student Supertstart: Vultus

William Håkansson, Robert Schmitt, Måns Jarlskog, Argjent Haliti

Vultus erbjuder tidig upptäckt för skadedjursbekämpning med hjälp av drönare, satelliter och AI.

Vinnare av Top Tech & Impact Maker: Next Step Dynamics

Karthik Srinivasan, Nooria Dariab, Fredrik Berlind, Surya Vempati, Sriram Cherukuvada

Next Step Dynamics hjälper till att förebygga fallolyckor ibland äldre, genom att ständigt analysera balans, styrka, sömn och andra vitala parametrar genom en smart wearable och genom big data analys.

Vinnare av Game Changer: Gedea Biotech

Sophie Manner, Annette Säfholm, Christine Widstrand, Ulf Ellervik, Olov Sterner, Helena Strevens

Gedea Biotech utvecklar en antibiotikafri, säker och effektiv behandling av underlivssvamp baserat på naturliga substanser och som dessutom är en godkänd livsmedelstillsats.

Läs också Tolv regionala bidrag gör upp i entreprenörstävlingen Venture Cup
Läs också Venture Cup förnyar sin entreprenörstävling
Gå till toppen