MFF

MFF-stjärnans stöd till AIK-spelaren: ”Starkt av den som blivit drabbad”

MFF-backen Anton Tinnerholm känner för AIK-spelaren som blivit utsatt för matchfixningsförsök. "Positivt att det kommer fram och att man kan stoppa det", säger han.

Anton Tinnerholm.Bild: Bj rn Lindgren\/TT
Anton Tinnerholm räddade en poäng åt Malmö FF med sitt mål i onsdagskvällens 1–1-match borta mot Hammarby på Tele2 arena.
Dagen efter hamnade fokus på något helt annat när det kom fram att en spelare i AIK blivit utsatt för ett matchfixningsförsök och att mötet mellan IFK Göteborg och AIK därför blivit uppskjutet.
– Första tanken är väl att det är sorgligt, men jag är ändå lite förvånad att det händer på den här nivån, säger Anton Tinnerholm.
Själv har han aldrig varit närmare matchfixning än att läsa om det i media.
– Man har ju hört att det hänt på lite lägre nivåer, men nu händer det i allsvenskan att någon försöker manipulera och förstöra sporten helt enkelt. Det är såklart ett hårt slag mot svensk fotboll, säger Anton Tinnerholm.
– Någonstans är det ändå bra att det kommer fram och starkt av den som blivit drabbad att berätta det, positivt att det kommer fram och att man kan stoppa det.
Rutinerade backkollegan Behrang Safari har spelat flera år utomlands i Schweiz och Belgien, men har aldrig upplevt något kring matchfixning.
– Det här är väldigt tråkigt och ska inte få förekomma, säger Safari.
Läs alla artiklar om: Matchfixning
Gå till toppen