Familj

Minnesord om Bo Jordy

Bo Jordy, Staffanstorp, har avlidit i en ålder av 65 år.

Bo var en man med många goda egenskaper, som vi fick äran att lära känna, tack vare vårt gemensamma intresse för gamla engelska bilar. Bo hade bland annat en sällsynt förmåga att kunna lösa komplicerade tekniska problem, vilket vi ofta hade stor glädje av.
Fastnade vi i några teknikaliteter, så fann Bo alltid råd. Han var en ”mekaniker” av den gamla stammen, som förstod sig på hur saker kan repareras utan att med självklarhet tänka på att köpa nytt. Denna färdighet har varit särskilt värdefull för oss i de lägen, då äldre bildelar inte längre finns att få tag på. Detta gällde för såväl hans egna tunga jordbruksmaskiner och redskap som för gamla bilar.
Det handlade inte sällan om att Bo också gav handgriplig hjälp. Men ibland räckte det med ett stöttande och vägledande ord på vägen, när entusiasmen hade sinat. Bo tog sig alltid an problemen konstruktivt och allt löste sig på bästa sätt när Bo fanns i närheten.
Bo var en förebild när det gällde att ställa upp och hjälpa andra. Detta trots att han alltid hade mycket att göra i vardagsarbetet med sitt lantbruk. Bo kunde på ett enkelt sätt förklara komplexa företeelser. Detta gällde också inom hans eget yrkesområde, när han gav oss okunniga en inblick i lantbrukets förutsättningar och betingelser. På så sätt fick vi också ta del av hans dagliga arbete.
Ambitionen att ställa upp och hjälpa andra på det lågmälda och osjälviska sätt, som var kännetecknande för Bo, är något som vi särskilt kommer att bära med oss. Det känns tungt att mista en sådan själsfrände och vän som Bo, men samtidigt är vi mycket tacksamma för möjligheten att ha fått lära känna honom. Vi kommer, på olika vis, alltid att ha kvar det vi lärt av Bo. Han var en lysande pedagog och en mycket god vän.
Stort tack Bo för allt. Våra varmaste tankar går till hans familj.
Carl-Gustaf Folkeson
Rolf Palm
Gå till toppen