Dygnet runt

Mona Masri gör tv-serie för SVT – söker efter huvudrollsinnehavaren

Är du en ung tjej med Mellanöstern-utseende som pratar skånska och är intresserad av att skådespela? Då finns det en tv-serie som letar efter dig. Kulturjournalisten Mona Masri gör nu tv-serien ”Nadine” till SVT och söker efter huvudrollsinnehavaren.

Mona Masri.Bild: Albin Brönmark
Kulturjournalisten Mona Masri, idag programledare på P1 Kultur på Sveriges Radio och tidigare på Sydsvenskan, har länge drömt om att skriva fiktion. Sommaren 2016 kom hon igång.
– Jag ville skriva om min erfarenhet som jag själv upplevt, men inte sett skildras någonstans. Om hur jag själv har haft det som en bokmal i en icke-litterär miljö och längtan efter ett annat liv och bildningstörst, berättar Mona Masri för Dygnet Runt.
Resultatet blev tv-serien ”Nadine” som i våras fick stöd av SVT:s och Svenska filminstitutets projekt Moving Sweden. Alltså är det SVT som är den tänkta kanalen för serien.
– Det är dramakomediserie som handlar om en ung tjej som är typ 20 och heter Nadine. Hon är uppvuxen i ett miljonprogram i Malmö och har alltid drömt om att leva ett urbant intellektuellt liv som hon sett på tv. Så hon börjar på universitetet, vilket ingen annan runt henne gör, berättar Mona Masri.
Första scenen i tv-serien är här hon sitter på ett upprop på universitetet och hennes nya liv ska börja. Sen handlar tv-serien i sex delar om hur hon navigerar mellan de olika världarna med barndomsvänner på ena sidan och universitetsvänner på andra.
Nu letar teamet bakom tv-serien efter huvudpersonen.
– Det ska vara en ung tjej som måste kunna prata skånska eftersom hon ska spela att hon är uppvuxen i Malmö. Hon ska se ut som om hon är runt 20 och klara av att vara en klassresenär som kan röra sig i olika världar, säger Mona Masri.
Handlar tv-serien egentligen om dig?
– Den är löst baserad på mina egna erfarenheter, men det är inte självbiografiskt även om det finns likheter, säger Mona Masri.
Tv-serien ska börja spelas in nästa sommar, men de vill hitta huvudrollsinnehavaren redan denna sommar för att sen kunna gå vidare med castingen.
Fakta

Tv-serien "Nadine"

Mona Masri står för idé och manus och ska regissera tillsammans med Milad Alami. Filmbolaget Dansk Skalle producerar.

Om du är intresserad av rollen ska du mejla dramasupport@gmail.com.

Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen