MFF

Pontus Jansson utsatt för misstänkt bedrägeriförsök

Pontus Jansson är utsatt för ett misstänkt bedrägeriförsök. Någon försöker samla in pengar i hans namn på sociala medier. ”Den som gjort detta förtjänar en glidtackling i knähöjd”, kommenterar Pontus Jansson i ett sms till Sydsvenskan.

Bilden är ett montage mellan en skärmdump från insamlingen på Facebook och en bild på Pontus Jansson.
Det var under gårdagen som ett inlägg på Facebook dök upp, med uppmaningen att swisha pengar till en nystartad insamling för sjuka barns rätt till vård och utbildning.
Personen bakom insamlingen uppges vara MFF-profilen och Englandsproffset Pontus Jansson.
Så är inte fallet.
När Sydsvenskan är i kontakt med Pontus Jansson är han själv förvånad och bekräftar att det inte är han som ligger bakom insamlingen.
– Såg det först nu. För jävligt, den som gjort detta förtjänar en glidtackling i knähöjd, skriver Pontus Jansson i ett sms till Sydsvenskan.
Jörgen Bengtsson är utredare på bedrägeriroteln på polisen och han säger att insamlingen på Facebook kan klassas som både identitetsbrott och försök till bedrägeri.
– Om du lurar någon, vilseleder någon, genom att utge dig för att vara någon annan går detta under stulen identitet. Och det klassas även som bedrägeri, säger Jörgen Bengtsson.
Bengtsson påpekar samtidigt att personen som står på telefonnumret inte behöver ha med detta att göra.
Telefonnumret och swishkontot är kopplat till samma person.
Sydsvenskan har försökt nå den person som står bakom insamlingen men utan framgång.
Vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen togs insamlingen bort från den aktuella Facebook-sidan. Utan någon förklaring.
Gå till toppen