MFF

”Skaderisken var för stor – jag kunde förstört nästa match”

För MFF-tränaren Magnus Pehrsson var det ett givet val att vila Anders Christiansen och Markus Rosenberg - trots alla övriga ändringar han tvingades till. – Om jag inte gjort det kunde jag förstört nästa match för dem - och skaderisken hade varit alldels för stor.

Bild: Andreas L Eriksson
Precis som i Kalmar så valde alltså MFF-tränaren att bänka de båda stjärnorna från start.
– Jag har ju inte erfarenheten, men andra har den - tre matcher med en på konstgräs på en vecka är inte okej för Rosenberg. AC missade stora delar av försäsongen och behöver mer tid för återhämtning. Det var en liknande situation som den i Kalmar, sa Magnus Pehrsson och fortsatte:
– Antagligen var det sista gången i vår vi kom i den här situationen och jag vågade inte ta risker. Nu är vi i ett positivt läge inför söndag med dem.
Någonstans var nog MFF lite nöjt med en poäng med tanke på läget.
– Vi spelade bra i första halvlek, men jag är inte nöjd med våra inspel. De kom för tidigt, även om Hammarby spelade kompakt och bra säger skottkartan en hel del.
Avsluten på mål stannade vid 2-2.
– Vi kom ut snett i andra, men fann en bra metodik och stressade inte. Men vi hade samma problem med tidiga inlägg, skulle behövt komma närmare deras mål. Vi hade för få avslut på mål - och i mål. Vi var på väg sista 20 minuterna och jag tycker egentligen att vi var värda tre poäng, sa Magnus Pehrsson.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Hammarby-MFF
Gå till toppen