Vellinge

Skanör får tre nya restauranger under samma tak

Inte bara en ny krog – utan tre. I juni öppnar Höllvikenkrögaren Tomce Siljanovski en asiatisk, en italiensk och en dansk restaurang i huset där Skanörs krog tidigare låg.

Tomce Siljanovski.Bild: Johanna Tuwezén
Tomce Siljanovski, mer känd som Sille, driver redan Källarpuben Millennium och Thaiviken i Höllviken. Nu har han tagit över huset där Skanörs krog låg – och har stora planer för sommaren.
– Vi ska öppna tre mindre restauranger, istället för en stor som det var tidigare. Jag har tänkt på vad som saknas i utbudet på Näset och vad människorna här nere vill ha. Den här satsningen känns helt rätt, säger Tomce Siljanovski.
Den asiatiska restaurangen kommer att ha en indisk och thailändsk meny, den italienska pasta och pizza och i det danska köket ligger fokus på smörrebröd.
Restaurangen på 400 kvadratmeter har delats upp i tre mindre lokaler, som ska totalrenoveras innan öppningen i juni. Alla kommer att ha en gemensam uteservering. Totalt räknar Tomce Siljanovski med att anställa ett femtiotal personer.
– Vi har rivit ut allt det gamla som fanns i lokalerna. Det blir inte fine dining, men snyggt, fräscht och mysigt.
Tomce Siljanovski har satt i system att starta en ny restaurang vart tionde år. Han öppnade Pizzeria Bella Donna, som idag drivs av hans syster och hennes man, 1989. Källarpuben Millennium drog igång 1998 och Thaiviken ett decennium senare.
Nu är planen att köra den asiatiska restaurangen i egen regi, den italienska hamnar inom familjen och den danska ska drivas av ägarna till Café Kustens Pärla i Höllviken.
– Det känns alltid spännande att dra igång något helt nytt. Om tio år får vi se vad som händer.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen