MFF

Tinnerholm räddade poäng – men missar nästa match

En kommer tillbaka i nästa match, två försvinner ut – och en av dem hann dessutom rädda en poäng mot Hammarby. ”Vi hade tuggat om före matchen att vi skulle skjuta – och så är mitt skott bland de första i matchen”, sa Anton Tinnerholm.

Anton Tinnerholm steget före Hammarbys Fredrik Torsteinbö under matchen i Stockholm.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Det började se kärvt ut sedan Hammarby plötsligt klivit upp i andra halvlek och fått ett ledningsmål med ett kanonskott från Arnor Smarason. Då slog Tinnerholm till.
– Det var väl ett misslyckat inlägg som jag fick tillbaka. Sen fick jag hyfsad träff och den satt bra i bortre. Det var väl inte mitt livs träff, men helt okej. Det blev lite chockstart när de satte högre press och gjorde 1–0 i början av andra, men jag gör väl 1–1 ganska rättvist.
Lite hjälp fick han – Hammarbys målvakt Ögmundur Kristinsson borde nog hållit den och tog på sig skulden.
– Vi måste omvandla vårt spelövertag i målchanser. När vi inte gör det vinner vi inte matcher, konstaterade Anton Tinnerholm.
I backkrisens MFF spelade han egentligen vänsterback, men just under en tiominutersperiod i andra halvlek då han gick över till höger kom målet - med vänstern!
– Vi roterade lite där. Andreas Vindheim hade lite kramp och vi ville sätta tryck på den sidan. Sen gjorde jag målet och fick flytta tillbaka igen, men jag hade inget emot det. Jag är i så bra form att det funkar var tränaren vill ha mig.
Under sejouren på högerkanten hann Tinnerholm bli varnad också. Och det var mindre bra - för nu är östgöten avstängd mot Norrköping på söndag.
– Det är lite surt att missa just den matchen. Mot en guldkandidat. Jag har en förmåga att missa stora matcher, har hänt i något derby också. Men det var lite kontringsläge och jag var tvungen att stoppa honom
Yoshimar Yotún är tillbaka efter sin avstängning, så det problemet löser sig. Men Felipe Carvalho fick kliva av med ljumskproblem också.
– Han kände det tidigt i andra och sen blev det värre, sa MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson. Vi har känt på honom nu och det kan vara bara en krampkänning. Han kan absolut bli klar till på söndag, men det är ju ganska kort om tid.
In kom unge Dennis Hadzikadunic – och gjorde det riktigt bra.
– Det var stabilt. Det gick bra, instämde han själv. Det gick väldigt snabbt. Så klart blev jag lite överraskad när han plötsligt låg ner. Men det var bara på med benskydden och ut och göra sitt bästa. Jag ska vara lika förberedd på söndag som jag är inför varje match.
Det var inte allsvensk debut. Dennis Hadzikadunic fick hoppa in i den betydelselösa matchen mot Gefle i höstas.
– Det är var förstås mycket mäktigare, konstaterade han.
När Carvalho skadade sig var Oscar Lewicki redan utbytt
MFF-tränaren Magnus Pehrsson var också tydlig med att han aldrig på allvar funderade på att satsa på honom som mittback.
– Speciellt inte eftersom jag ville vila Anders Christiansen. Det stod mellan Felipe och Dennis och det är jämnt mellan dem, Felipes styrka i duellspelet avgjorde, men Dennis gjorde det bra. Jag är nöjd med alla som kom in, men nu får jag fundera hur jag ska göra till nästa match, förklarade han.a
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Hammarby-MFF
Gå till toppen