Malmö

Blodig man hittad vid förskola i Västra hamnen

En man hittades blödande på en förskolegård i Västra hamnen i Malmö tidigt på fredagsmorgonen. Förskolebarnen måste ta sig in och ut via nödutgång. ”Barnen är inte oroliga. Men det är föräldrarna”, säger förskolans ägare.

Klockan 5:56 på fredagsmorgonen fick polisen larm om att skadad och blödande man hittats utanför en fastighet i Västra hamnen i Malmö.
I huset finns både en förskola och flera bostadslägenheter. Enda sättet att ta sig in på gården är med hjälp av tagg eller om någon öppnar porten med porttelefon.
—Jag tolkar det som att allmänhet har hittat honom. Ambulanspersonal har åkt dit och ambulanspersonalen har velat ha dit polis, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Vid lunchtid på fredagsmorgonen var gården fortfarande avspärrad. Tekniker arbetade på det polisen misstänker är en brottsplats. Enligt polis är mannen som fördes till Lund i ambulans i trettiofemårsåldern.
En förundersökning om grov misshandel är inledd. Men omständigheterna är mycket oklara.
— Vi är fortfarande på plats vid huset i Västra hamnen. Den skadade mannen är nu vaken och talbar. En patrull pratar med honom just nu, sa Fredrik Bratt strax före klockan tio på fredagen.
Har mannen kvar plånbok, mobil och andra värdesaker?
—Vi har inga uppgifter om något annat. Hade han förlorat det så skulle vi misstänka rån, säger Fredrik Bratt.
Gården används som lekyta av en förskola. I morse tvingades de 30 barnen och deras föräldrar ta sig in via nödutgång.
—Det är en massa blod på gården. De uppgifter vi har fått från polis är att en man har blivit slagen i huvudet, säger förskolans ägare.
Hur oroliga är barnen?
— Barnen är inte oroliga, men en del föräldrar är det. Barnen är intresserade av polisbilarna.
Hur klarar ni er utan gård?
— Vi har fått gå till lekplats istället. Det är blod i sandlådan och lekplatsen på gården. De måste saneras innan vi kan vara där igen, säger förskolans ägare.
Gå till toppen