FCR

FC Rosengård pressat att vinna – då bänkas storstjärnan

FC Rosengård är pressat att vinna mot serieledarna Linköping för att ha fortsatt häng i toppen av den allsvenska tabellen. Då väljer Jack Majgaard Jensen att bänka storstjärnan Anja Mittag. ”Anja kom inte som den spelare hon var när hon lämnade för två år sedan”, säger tränaren Jack Majgaard Jensen.

Anja Mittag börjar på bänken mot Linköping bort på lördag.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Brassestjärnan Marta lämnade strax före den allsvenska uppstarten.
Hennes ersättare hittades i tyska storspelaren Anja Mittag, med meriter från europeiska storklubbar och det tyska landslaget – och med ett förflutet i FC Rosengård (2012-2015).
FC Rosengård var topptippat inför allsvenskan 2017, men har inte inlett på ett övertygande vis. Med två förluster efter fem omgångar ligger FCR sex poäng efter ledande Linköping.
En förlust i morgon och glappet blir ännu större.
En förklaring till den svaga starten är brist på kontinuitet menar FCR:s tränare Jack Majgaard Jensen.
Överraskande nog väljer Jack Majgaard Jensen inte att spela Anja Mittag från start mot Linköping. Hon startade senast mot Hammarby.
Om du vill ha kontinuitet och spela in Anja, varför inte spela henne från start?
– Anja kom inte som den spelare hon var när hon lämnade för två år sedan. Hon har varit under utveckling, och tyvärr under negativ utveckling när det gäller hennes självförtroende, säger Jack Majgaard Jensen.
Karriären i storklubbarna ute i Europa blev inte som hon hade tänkt sig och i Wolfsburg fick självförtroendet sig en ordentlig törn när hon knappt fick någon speltid alls.
– Hon kan starta bra, men det ska lite till för att hon ska känna att hon inte har lyckats, utvecklar Majgaard Jensen.
För FC Rosengård handlar det nu om att långsamt bygga upp Mittags självfötroende igen.
– Det är ett av de felen vi har gjort, att vi trodde att hon skulle vara med från start. Men mentalt har hon en historia som man måste ta höjd för. Det är viktigt att förstå att hon är människan Anja, inte en maskin. Hon går inte bara in och fortsätter det jobb hon gjorde för två år sedan. Men hon är en fantastisk spelare och vi tror stenhårt på henne, annars hade vi inte tagit hit henne. Men vi måste också erkänna att hon inte är där hon var för två år sedan, säger Jack Majgaard Jensen.
FC Rosengårds startelva:
Erin McLeod - Lina Nilsson, Emma Berglund, Amanda Illestedt, Ali Riley –Anita Asante, Hanna Folkesson, Lieke Martens, Sanne Troelsgaard –Lotta Schelin, Ela Masar McLeod.
Bänken:
Zecira Musovic, Edina Filekovic, Sophie Sundqvist, Anja Mittag, Sofie Junge Pedersen, Iva Landeka och Ebba Wieder.
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2017: Linköping-FCR
Gå till toppen