Lund

Martin Hallgren: Hård konkurrens om medieutrymmet när våren kommer till Lund

Plötsligt kom våren till Lund. Och då tänker jag inte i första hand på solen, värmen och ogräset som växer upp ur sprickorna i asfalten på cykelvägen till jobbet.

Martin Hallgren chef Sydsvenskans LundaredaktionBild: Ingemar D Kristiansen
På en luftkonditionerad tidningsredaktion märks våren på ett annat mycket påtagligt sätt: mejlkorgen fylls av tips på evenemang, tillställningar och andra festligheter som vi gärna får skriva om i tidningen.
Helgen som kommer är ett bra exempel.
I dag, fredag, börjar Lundapride som håller på hela helgen med Pride park i Lundagård och den färgglada paraden på lördag eftermiddag som höjdpunkt.
Samma dag firas Stadsparkens dag i... ja, i Stadsparken. Där blir det bland annat musikuppträdanden och trädklättrings-SM.
I Stadshallen och på Stortorget avslutas Hållbarhetsveckan med en festival, som bland annat bjuder på klädbytarmarknad och föreläsningar. Också det på lördag.
Och som om det inte vore nog är det våryra i Botan, SM i hockeyspel i Eoshallen, nya utställningar på både Konsthallen och på Kulturen, volleybollandskamp i Idrottshallen och... ja, ni fattar.
Som Lundabo behöver man med andra ord inte sitta sysslolös och invänta måndagen.
Det enda lite tråkiga i sammanhanget - åtminstone för oss på Lundaredaktionen - är att vi inte har möjlighet att bevaka allt som händer.
Sådana problem har vi sällan i november eller februari. Då händer det oftast inte mer på helgerna än att en ensam Lundareporter klarar av att bevaka det mesta.
Och ibland inte ens så mycket.
I synnerhet inte på söndagar.
Så ett tips: om ni ska arrangera en parkfestival eller något annat större evenemang som ni vill att vi ska skriva om, lägg det på en söndag i mitten av januari. Då kan jag garantera att konkurrensen om medieutrymmet är minimal.
Fast vill ni hellre ha bred uppslutning av våryra Lundabor är förstås slutet av maj en lämpligare tidpunkt.
Trevlig helg.
Gå till toppen