Malmö

Lastbil körde ner stolpe och välte vid Dalaplan

Strax innan klockan 16 körde en lastbil in i en stolpe och välte, vid Dalaplan i Malmö. John Ericssons var avstängd i riktning mot Dalaplan, men öppnades sedan.

Bild: Patrick Persson
– Det är en lastbil som kört in i en stolpe och att det är en skylt som på något sätt trillat ner i samband med det. Lastbilen har vält och ligger på sidan, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral.
Strax innan klockan 17 räknade polisen att John Ericssons väg skulle vara avstängd till ungefär klockan 19.30.
Lastbilen verkar ha kommit körandes från Pildammsvägen. Strax innan korsningen vid Per Albin Hanssons väg har lastbilen kört i en skylthängare som går över vägen.
– Det verkar som att det är lastbilens kran som fastnat i skylten, säger Jimmy Modin.
Lastbilsföraren är förd med ambulans till sjukhus, men är inte allvarligt skadad enligt uppgift på platsen, rapporterar vår fotograf Patrick Persson.
Om föraren är misstänkt för något brott eller inte är oklart.
– Jag kan inte svara på om han är misstänkt eller inte, men vi har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik, säger Jimmy Modin.
Bild: Patrick Persson
Vad gör polisen på platsen?
– Initialt är det att se till att räddningspersonalen kan arbeta lugnt och dirigera om trafiken och få igång så det rullar där. Det är det vi jobbar med just nu. Sedan får vi kika på vad som är orsaken till själva olyckan, säger Jimmy Modin.
Bild: Läsarbild: Jonathan Appelqvist
Gå till toppen