Dygnet runt

Malmö Beer Week avslutas med öltipsrunda

Gillar du öl och tipspromenader? På lördag kan du kombinera dina intressen och sätta dina ölkunskaper på prov när Sällskapet Malte har sin årliga öltipspromenad.

I år är det nionde gången som Sällskapet Malte arrangerar en öltipspromenad i Malmö. Speciellt för i år är att tipsrundan blir finalen av Malmö Beer Week. Under veckans gång har det arrangerats drygt 50 olika evenemang på krogar runt om i stan och till tipsrundan förväntar sig Sällskapet Maltes ordförande Lisa Snellström rekordmånga deltagare:
– Första året var det 70 personer som gick runt. Förra året var det 450 som lämnade in sina tipslappar och ungefär 600 personer som gick runt. Det blir bara större och större. Intresset för öl har exploderat.
Tipsrundan går ut på att deltagarna går runt till de olika pubar som är med och beställer in ett hemligt smakprov av en öl. På tipsblanketten finns det tre olika alternativ att välja mellan, och den som lyckas pricka in flest rätt vinner.
Är det någon som haft alla rätt?
– Nej, jag tror inte det, det brukar vara ganska svårt och de flesta har ungefär hälften rätt. Den som har flest rätt vinner en ölprovning, säger Lisa Snellström.
Det är elva pubar som deltar, smakproven är små och det brukar vara ett städat evenemang utan några fylleslag, enligt Lisa Snellström.
– Det är små smakprov och en bit att gå mellan pubarna. Många har även mat man kan köpa, så det är mer ett folkligt evenemang. Folk går runt och myser och stannar till lite här och var.
Senast klockan 20 måste deltagarna lämnat in sina blanketter och klockan 21.30 presenteras vinnaren på Taproom.
Årets deltagande pubar:
Beer Ditch, BrewDog Bar Malmö, Far i hatten, Hamnmästaren, Peas & Honey, Syltan kök & bar, Söder om Småland, Taproom Malmö, The Bishops Arms Gustav, The Bishops Arms Savoy och The Green Lion Inn
Gå till toppen