Lund

Närboende förhörs om bilsprängningen i Veberöd

Utredningen kring sprängningen av en polismans bil i Veberöd tidigt i torsdags morse fortsätter med förhör av närboende.

Polisen larmades i morse strax efter klockan fyra till en bilsprängning på en villagata i Veberöd. När polispatrullerna kom fram fann men en sprängd bil utanför en fastighet. Splitter och bildelar låg på gatan ett 40-tal meter från den sprängskadade bilen.Bild: Patrick Persson
Explosionen i Veberöd rubriceras fortfarande som allmänfarlig ödeläggelse. Att den sprängda bilen visade sig tillhöra en polisman är enligt Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson i Region Syd, inte en anledning till en förändring.
– Då måste man nog ha mer kött på benen innan man ändrar brottsrubriceringen, om det nu skulle vara aktuellt. I så fall måste man komma lite längre fram så att vi säkert vet att det var riktat så och att det inte var en felplacering, säger hon.
Läs mer:Bilen som sprängdes i Veberöd i natt ägs av en polis
Under torsdagen arbetade polisens tekniker på platsen och under fredagen fortsätter arbetet med förhör av bland annat närboende.
– Vi gjorde ett intensivt arbete igår, sedan hålls en massa förhör och vi har fullt upp med detta. Än så länge är vi bara i början av den här utredningen så det tar tid innan vi har något nytt att berätta utåt, säger hon.
Läs alla artiklar om: Bilbomben i Veberöd
Gå till toppen