Lomma

Sopdumpning väcker irritation i Lomma

Sängar, fåtöljer och rester från renoveringar. På återvinningsstationen på Malmövägen dumpas allt mer grovsopor.

Återvinningsstationen på Malmövägen i Lomma.Bild: Mats Persson
– Det bara eskalerar. På sistone har det blivit riktigt illa. Jag är där säkert en gång i veckan och det ser ut så här varje gång, säger Lommabon Mats Persson.
När han besökte återvinningsstationen på Malmövägen i torsdags möttes han i vanlig ordning av en mängd grovsopor som låg slängda i en hög. Han tog en bild som han lade ut på Facebooksidan Lommakoll – där problemet med sopdumpning varit uppe vid ett flertal tillfällen.
– Vi är rädda att vi till slut ska bli av med stationen, säger Mats Persson.
I ett inlägg från juli förra året syns bland annat en skinnfåtölj stå lutad mot en av återvinningscontainrarna. Stationen är enbart avsedd för avfall i form av tidningar och förpackningar av glas, papper och metall.
Mats Persson tog vid sitt senaste besök på stationen en närmare titt på grovsoporna.
– Det var komiskt för det fanns fakturor och följesedlar med namn kvar på kartongerna.
Sydsvenskan fick under fredagen inte tag på någon lokal kontaktperson på Förpacknings- och tidningsinsamlingen (Fti), som är det företag som ansvarar för återvinningsstationerna.
I ett pressmeddelande från april utlovades krafttag mot sopdumpning. Under årets tre första månader forslade Fti bort omkring 800 ton illegala sopor som dumpats på stationer runt om i landet.
Mer nyheter från Lomma hittar du på Här i Lomma.
Gå till toppen