Malmö

Två män häktade för mordet på Segevång

Två män i 20-årsåldern häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkta för att ha skjutit ihjäl en 23-årig man och skottskadat hans 21-årige vän på Kronetorpsgatan för sex veckor sedan.

Det var lördagskvällen den 4 mars som två män besköts medan de försökte fly i en bil. Vittnen beskrev flera skott i snabb följd och drog slutsatsen att det måste varit mer än en skytt. Fordonet kraschade rakt in i en parkerad bil.
Läs mer:Vittne till mordet på Segevång: Jag såg mynningsflammorna
När polisen anlände påträffades en 21-åring som klarade livhanken trots skottskador i överkroppen. Hans 23-årige väns liv gick dock inte att rädda.
Som Sydsvenskan tidigare berättat levde 23-åringen under en period under hot. Enligt uppgifter till Sydsvenskan hade han kopplingar till kända kriminella.
Läs mer:Framgångarna för polisen – tidigare mordhäktad 20-åring gripen för nytt mord
Den 20-åring och 22-åring som nu häktats på sannolika skäl misstänkta för mordet och mordförsöket är välkända av polisen sedan tidigare. 2015 satt 20-åringen häktad misstänkt för ett annat mord, i närheten av Vattentornet vid Möllevången. Den gången höll inte bevisen och den då 17-årige pojken släpptes på fri fot.
Läs mer:Nedslående prognos för mordutredningarna 2016 – ytterligare fall har lagts åt sidan
Gå till toppen