Malmö

Bil som hamnade på taket var stulen

Mannen gick på fredagskvällen in i en affär på Bergsgatan. Under tiden stal någon hans bil. En stund senare rapporterade boende om buskörning och bilen hittades upp och ner på Gymnasistgatan.

– Vi har fått in lite olika uppgifter där, det vi har är att det är en bil som ligger på taket på gatan i alla fall. Hur bilen hamnat på taket håller vi på att undersöka, sa Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral under natten till lördagen.
Anmälan kom in strax före midnatt. När polisen kom fram till den stulna bilen fanns föraren inte kvar. Det finns inte heller några misstänkta för brottet som har rubricerats vårdslöshet i trafik.
– Om bilen var låst eller öppen när den stals vet vi inte, men den verkar ha stulits precis innan, säger Kim Hild, informatör på polisens ledningscentral på morgonen.
Polisen konstaterade skador på den voltade bilen och beställde en bärgare. Även tre andra bilar uppges ha fått skador. Det kan ha varit så att bilen har krockat in i andra bilar innan den voltat, men exakt hur olyckan gått till vet polisen inte.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen