Wimans blogg

Plzens mål gör att tjeckiska ligan lever – tyvärr för MFF

Michael Krmencik räddade högrankade Plzen på två minuters övertid.

Michael Krmencik i farten mot Norge i VM-kval i höstas. Hans mål för Plzen på lördagen kan ställa till det för MFF.Bild: DIGITALSPORT
Dramatiken kring seedningsstecket i tredje omgången till Champions League för oss nördar höll på att skriva klart ytterligare ett kapitel på lördagen.
Lågrankade Slavia Prag vann sin svåra bortamatch mot Mlada Boleslav med 2-1 och högrankade Plzen såg bara ut att få oavgjort borta mot Brno.
Men i andra övertidsminuten (av fyra) lyckades den tjeckiske landslagsspelaren Michael Krmencik få in segermålet för Plzen.
24-åringen såg därmed till att ligan lever in i sista omgången.
Slavia Prag möter då hemma Brno medan Plzen hemmaspelar mot Jihlava.
Brno är ett något starkare lag tabellmässigt. Jihlava ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, men är "tyvärr" klart och har inget att spela för.
Under förutsättning att Uefarankens och Wikipedias uppgift stämmer att inbördes möte räknas, för Jihlava har inbördes på laget under strecket Kralove som är tre poäng efter.
Och det här med inbördes i den raka serien är lite synd, då Plzen har inbördes på Slavia Prag.
Det innebär att Slavia måste vinna om Plzen gör det, för att säkra ligatiteln.
Slavia ligger två poäng före inför sista omgången.
Kvar i seedningskampen är också ligorna i Polen och Kroatien. Återkommer i envis nördighet till dessa på söndagskvällen.
Påpekar också med envishet att resonemangen om seedning i tredje kvalomgången förutsätter att MFF går vidare från den andra, där laget är seedat.
Gå till toppen