Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Det är inte rimligt att krav på anpassning gör att reglerna är så specifika att man inte får stapla en torktumlare på en diskmaskin."

Att vart femtionde år ropa att det behövs konstgjord andning för bostadsbyggandet löser inga av de egentliga problemen. Det skriver Karl Philip Nilsson och Rasmus Karlsson, Liberala ungdomsförbundet.

Rosengård i Malmö byggdes mellan 1967 och 1972 som en del av det kritiserade miljonprogrammet då målet var att Sverige skulle bygga en miljon bostäder på tio år. Istället för att bygga nya versioner av miljonprogramsområdena borde de som redan finns utvecklas, skriver Karl Philip Nilsson och Rasmus Karlsson.Bild: Mark Lippold
Bostadsköerna är långa och antalet svartkontrakt ökar. Mer än 350 000 unga vuxna väntar på en egen bostad. Verkligheten talar sitt tydliga språk, svensk bostadsmarknad står inför stora utmaningar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen