Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Gratis tennis till ungdomar i Malmö: ”Vill erbjuda något kul”

I sommar får ungdomar i Malmö chansen att testa tennis på allmänna upprustade banor ute i olika stadsdelar i Malmö.
Slitna asfaltbanor runt om i Malmö har fräschats upp för att sprida tennisens evangelium i sommar och inte minst trigga igång spontanidrotten med racket och boll.
Sveriges största tennisklubb Fair Play (med 3000 medlemmar) har tänkt till och bland annat fått med sig Malmö stad, Skåneidrotten och tennisförbundet på banan.
I projektet ”Tennis skapar Fair play i hela Malmö” ska de locka ungdomar med gratis tennis på allmänna banor ute i Malmös stadsdelar.
– Vi är en verksamhet som går bra och som vill skapa något för Malmö som är positivt och kul, givetvis också få fler att spela tennis, säger Fair Plays klubbchef Janne Immonen.
Målsättningen med projektet är att få så många som möjligt att röra på sig oavsett ålder, kön, religion och bakgrund.
Premiär blir det på lördag i Rosenholmsparken vid Kastanjegatan i Hindby. Sedan väntar "Open House" för alla som vill testa även i Bellevueparken, Kastanjegårdsparken, Rostorpsparken, Broddaparken och Videdalsparken.
250 tennisracketar plus ett fyrpack med bollar kommer att delas ut till dem som varit med två gånger och sedan finns det möjlighet gnugga på under de ordinarie sommarlovsaktiviteterna under juni-augusti.
– Det viktiga är att man rör på sig och har kul och att tennisbanorna runt om i Malmö får liv. Det finns runt tjugo stycken, det hade jag faktiskt ingen aning om, säger Janne Immonen.
– I förlängningen skulle de fyra tennisklubbarna i Malmö kunna vara faddrar för ett antal banor vardera och ha kontinuerlig verksamhet där.
Finns där också en tanke från er sida att fånga upp talanger som man kanske inte nått annars?
– Absolut, det är klart att den tanken finns med, men det är inte det som är målbilden eller huvudsyftet, säger Janne Immonen.
Gå till toppen