Burlöv

17-åring åtalas för grov utomhusvåldtäkt i Arlöv

Under minst en och en halv timme våldtog de två tonåringarna kvinnan enligt åklagaren. Övergreppet ägde rum utomhus mitt i vintern. Nu åtalas en av killarna för grov våldtäkt och olaga hot.

Våldtäkten ska ha ägt rum på ett grönområde mellan Rapsvägen och motorvägen.
Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum den 13 januari i år. Under oklara omständigheter och trots vinterkylan ska kvinnan och de två gärningsmännen, en 17-åring och en pojke som är under 15 år, ha befunnit sig på en grönyta mellan väg E22 och Rapsvägen i Arlöv.
Genom att använda sin kroppstyngd tvingade 17-åringen ner kvinnan på marken, Med hjälp av sin medgärningsman slet han sedan av henne kläderna hon hade på underkroppen och våldtog henne.
Enligt stämningsansökan som lämnats in av åklagaren ska det grova övergreppet ha pågått under minst en och en halv timme. Vid samma tillfälle ska 17-åringen också ha hotat kvinnan genom att säga att han skulle döda henne om hon ”pussade eller knullade någon annan”.
Det är oklart om offer och gärningsmän kände varandra sedan tidigare. Också kvinnans ålder hålls hemlig.
– Jag uttalar mig inte om det eftersom hela förundersökningen är belagt med sekretess. Dessutom kommer förhandlingen att ske bakom stängda dörrar, så den enda informationen som är offentlig står i stämningsansökan, säger kammaråklagare Åsa Kristensson.
17-åringen åtalas nu för grov våldtäkt och olaga hot. Åklagaren yrkar också på att han ska utvisas. Eftersom den andra gärningsmannen är under 15 år kan han inte åtalas. Han tas nu omhand av sociala myndigheter.
Gå till toppen