Redhawks

Spetsspelare klar för Redhawks: ”Potential att spela i NHL”

Malmö Redhawks fortsätter stärka sitt lagbygge. Forwarden Max Görtz, 24, återvänder till den klubb som han representerade under sina juniorår.

Görtz blir Redhawks sjätte nyförvärv inför den kommande säsongen.
– Jag är glad över att vara tillbaka i klubben och det ska bli kul att spela här och sätta på sig Redhawkströjan igen. Redhawks är en klubb som vill framåt och det vill jag också, säger Görtz till Redhawks hemsida.
Görtz har tillbringat de två senaste säsonger i Nordamerika, där det främst blivit spel i AHL. Han kommer närmast från Anaheim Ducks organisation och AHL-laget San Diego Gulls, dit han tradades under säsongen. På 30 grundseriematcher för Gulls svarade Görtz för 19 poäng (4+15).
Max Görtz i Frölundatröja.Bild: DANIEL STILLER
Trots att han är blott 24 år gammal har Görtz stor rutin även från spel i SHL, där han representerat såväl Färjestad som Frölunda.
– Det är självklart jättekul att vi får hem Max till Malmö. Han är en ung kille som har många år framför sig på hög nivå och han kommer att vara en spetsspelare för oss. Han har potential att spela både i landslaget och NHL. Spelmässigt är han stor och stark samt att han har ett mycket bra skott. Han kommer att hjälpa oss mycket, kommenterar Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
Kontraktet gäller över de två kommande säsongerna.
Läs alla artiklar om: Redhawks 26 maj
Gå till toppen