Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Informationsbyte åter i gång efter läcka

Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson (till höger) tog emot sin amerikanske kollega Rex Tillerson i London på fredagen.Bild: Toby Melville/Pool foto via AP
USA:s regering tar det fulla ansvaret för läckor om den brittiska polisens utredning av bombdådet som dödade 22 personer i Manchester i måndags, säger USA:s utrikesminister Rex Tillerson.
Storbritanniens premiärminister Theresa May säger efter det beskedet att brittisk polis åter börjar dela information med USA.
– Vi tar det fulla ansvaret för det och vi beklagar självklart det som hänt, säger Tillerson.
Tillerson gjorde uttalandet under ett besök i London, där han träffade sin brittiske kollega Boris Johnson. Han sade att människor i hela USA är förkrossade över attacken mot människor som var på den amerikanska artisten Ariana Grandes konsert.
Brittisk polis slutade dela med sig av underrättelseuppgifter till USA i torsdags efter att detaljer i utredningen om attacken upprepade gånger dök upp i amerikanska medier.
Gå till toppen